Topkwaliteit parasol

3 produkten

Optimale zonbescherming met een parasol van luxe kwaliteit

Tuinparasols zijn een must-have voor elke tuin waar je zorgeloos in wil vertoeven. Alice’s Garden biedt een van de meest stijlvolle tuinparasols op de markt, die zeer functioneel zijn tegen de zon en de regen. Onze top kwaliteit parasols zijn gegarandeerd bestand tegen slijtage veroorzaakt door weersomstandigheden. Ze zijn bovendien groot genoeg om meerdere mensen ruime beschutting te bieden. De stevige structuur bestaat uit massief hout en roestvrij staal. Bovendien zijn de parasoldoeken waterdicht, en gemaakt van hoogwaardige vezels die vervagen voorkomen. Het canvas is gemaakt van acryl of polyester bedekt met teflon. Een slimme keuze voor jarenlang gebruik!

Parasol kopen – hoe kies je de juiste voor jouw tuin of terras?

Een tuinparasol is één van de meest gebruikte artikelen om je tegen de zon in de tuin te beschermen. Hij kan gemakkelijk worden opgezet en heeft niet veel ruimte nodig. Ook het opruimen vergt niet veel ruimte. Daarom zijn tuinparasols zeer populair artikelen bij Alice’s Garden voor zonbescherming in de tuin, op het terras of op het balkon. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, dit maakt dit artikel zeer veelzijdig. Onze top kwaliteit parasols zijn extra luxe uitvoeringen, stevig genoeg om vele jaren van te genieten. Bedenk voordat je tot aankoop overgaat wat je ervan verwacht en waar je deze gaat plaatsen. Dit zijn belangrijke aspecten die je moet meenemen bij het doen van je aankoop. De afmetingen van een zonneparasol zijn belangrijk, maar ook de plaats waar hij geplaatst gaat worden, wat voor parasolvoet wil je en wat voor openingssysteem. Als je deze aspecten op een rijtje hebt kun je gaan shoppen.

Welke afmeting krijgt de parasol?

De afmetingen kunnen soms nauw luisteren. In een tuin of op een terras maakt het vaak niet heel veel uit of je een kleine of grote parasol is. Daar is het alleen belangrijk een tuinparasol te kiezen die groot genoeg is om iedereen desgewenst in de schaduw te kunnen laten zitten. Maar als je er een op een balkon gebruikt dan is het wel van belang om goed op de afmeting te letten. Een balkonparasol mag niet te ver uitsteken. Dit kan gevaarlijk zijn bij harde wind. Daarnaast zijn er appartementencomplexen die regels stellen voor het plaatsen van parasols op het balkon. Hier moet je uiteraard rekening mee houden om problemen met de verhuurder of eigenaarsvereniging te voorkomen.

Waar plaats je je tuinparasol

Het is bij het plaatsen van een tuinparasol belangrijk om te zorgen voor een stabiele ondergrond. De parasolvoet moet stevig en stabiel staan zodat hij niet wiebelt. Een klein beetje onbalans kan geen kwaad, maar dit moet natuurlijk niet zo erg zijn dat het risico bestaat dat hij omvalt. Dit kan immers tot vervelende verwondingen leiden. De parasolvoet moet ook zwaar genoeg zijn voor het model, ook dit is een aandachtspunt. Plaats parasols zodanig dat je ze goed kunt richten om het zonlicht weg te nemen.

Welke vorm bij tuinparasols?

De meeste modellen zijn rond of vierkant. Maar je kunt ook kiezen voor een rechthoekige zonneparasol. Deze zijn ideaal als je bijvoorbeeld een eettafel op je terras hebt staan en daar graag een compleet overkoepelende zonnebescherming boven wilt zetten. De ronde of vierkante varianten zijn over het algemeen geschikt voor een gewoon tuinzitje. Heb je meer schaduw nodig dan kun je de ze eventueel combineren met een zonnescherm of zonnedoek.

Kies met zorg een parasolvoet

Het is erg belangrijk om een goede voet te kiezen. Deze moet stevig en stabiel genoeg zijn om te voorkomen dat de parasol omvalt bij een onverwachte windvlaag of als iemand er per ongeluk tegenaan stoot. De voet moet ook groot genoeg zijn in relatie tot de omvang van het parasoldoek.

Eenvoudig openen en sluiten van parasols met het ALS systeem

Steeds meer parasols zijn uitgerust met het zogenaamde ALS systeem. Hiermee kun je ze eenvoudig openen en sluiten. Het is niet meer nodig om hiervoor een grote krachtsinspanning te leveren. Met een eenvoudige handbeweging kun je ze openen, die zich daarna ook meteen vergrendelt. Sluiten werkt op dezelfde manier. Ideaal als het ineens gaat regenen en je wilt voorkomen dat de parasoldoek nat wordt.

Het onderhoud

Zorg ervoor dat je je parasol altijd droog opbergt. Is hij per ongeluk nat geregend, laat hem dan als het even kan eerst drogen voordat je hem inklapt. De doek is doorgaans vrij snel weer droog, zeker als na een bui de zon weer gaat schijnen. Zet hem desnoods uitgeklapt in de schuur of garage als je die mogelijkheid hebt als je deze noodgedwongen nat moet opbergen. Zo voorkom je dat het parasoltextiel gaat verweren en daardoor vroegtijdig slijt. Borstel vuil regelmatig weg, en vogelpoep direct. Dat laatste kan door een stof heen bijten en gaten veroorzaken. Gebruik een parasolhoes om de parasol te beschermen als hij langer ingeklapt is of in de opslag voor de winter.

Leer meer over Topkwaliteit parasol >